Pages

15 Mayıs 2010 Cumartesi

Münih`e 2. Bayram da Geldi

Münih`e 2. Bayram da Geldi


Berlin-

Mücadele ettiği tüm kulvarlarda şampiyonluğa ulaşarak tarih yazma peşinde olan Bayern Münih, Werder Bremen'i adeta sahadan silerek 15. kez Almanya Kupası'nı müzesine götürdü.

72,954 kişinin doldurduğu Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan dev finalde, Almanya Kupası'nın son 2 şampiyonu karşı karşıya geldi.

Mücadelenin 34. dakikasında, Olic'in çalımını elle müdahale ederek engelleyen Per Mertesacker penaltıya sebebiyet verirken, beyaz noktanın başına geçen Arjen Robben, yerden köşeye sert vuruşunda takımını öne geçirdi. 1-0

Bundesliga şampiyonluğunda kuşkusuz en büyük rol oynayan Hollanda'lı yıldız Robben, forma giydiği son 24 resmi maçta 20 kez fileleri havalandırarak müthiş bir performans sergiledi.

2010 Dünya Kupası'nda da Hollanda Milli takımını sırtlaması beklenen 26 yaşındaki futbolcu, bu sezonki toplam gol sayısını ise 23'e çıkardı.

52. dakikada, sol taraftan Robben'in kullandığı korner sonrasında boşta kalan topu kale önünde tamamlayan Hırvat futbolcu Ivica Olic, bu sezonki 19. golünü kaydedip farkı 2'ye çıkardı. 2-0

63. dakikada gelişen kontratakta, defansın arkasına atılan pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Franck Ribery hata yapmayarak yaklaşık 1 ay sonra ilk gol sevincini yaşadı. 3-0

78. dakikada ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kalan Torsten Frings Werder Bremen'i 10 kişi bırakırken, 83. dakikada sahneye çıkan Bastian Schweinsteiger maçın skorunu tayin eden golü attı. 4-0

17. kez Almanya Kupası'nda final oynayan ve 15 kezle rekor sayıda şampiyonluk yaşayan Münih temsilcisi, kulüp tarihinde 8. kez bir sezonda hem Bundesliga hem de Almanya Kupası'nı kazanarak çifte kupa sevinci yaşadı.

Bayern Münih Şampiyonlar Ligi finalinde Inter'i de geçmesi halinde, bir sezonda bu 3 kupayı birden müzesine götüren tarihteki ilk Alman ekip olacak.

Bu kupayı daha önce 6 kez kazanan ve 10. finalinde sahadan boynu bükük ayrılan Werder Bremen ise, 1999'daki finalde Bayern'i devirmeyi başarmış, 2000'de ise rakibine mağlup olup kupayı kaptırmıştı.

Hazırlayan: ÖZGÜR İNCE


Kaynak: MACKOLIK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder