Pages

15 Mayıs 2010 Cumartesi

Chelsea Tarih Yazdı



Londra-

İngiltere'nin en prestijli kupası FA Cup 129. sahibini bulurken, Premier Lig şampiyonu Chelsea 2 takımın da penaltı kaçırdığı finalde Portsmouth'u Drogba'nın harika golüyle geçerek kulüp tarihinde bir ilki başardı.

76. kez Wembley Stadı'nda oynanan ve 88,335 kişinin izlediği FA Cup finalinde 2008 ile 2009 şampiyonları karşı karşıya geldi.

Mücadelenin 27. dakikasında, sol tarafa atılan şık pası kontrol edip ceza sahasına giren Ashley Cole'un içeriye çıkardığı topta Salomon Kalou, bomboş kale yerrine üst direği nişanlayarak akıl almaz bir gol kaçırdı.

30. dakikada ise, ceza sahasına yapılan ortada çok iyi yükselerek kafa vuruşunu yapan kaptan Terry de üst direğe takıldı.

39. dakikada kaleyi karşıdan gören ve yaklaşık 30 metre uzaklıktan kazanılan serbest vuruşta, Drogba'nın muhteşem şutunda kaleci James'in dokunduğu top üst direğe çarpıp çizgi üstünde kaldı ve mutlak bir gol daha kaçtı.

Vatandaşı Kevin Boateng'in sert faulu sonrasında sakatlanan Alman yıldız Michael Ballack kenara gelmek zorunda kaldı ve 43. dakikada yerini Belletti'ye bıraktı.

55. dakikada, sağ taraftan hareketlenen Dindane'nin Belletti tarafından düşürülmesi sonucu kazanılan penaltıda, beyaz noktanın başına geçen Boateng'in kötü vuruşunda kaleci Cech gole izin vermedi.

4 dakika sonra, hafif sol çaprazda yaklaşık 25 metre uzaklıktan kazanılan serbest vuruşta, Didier Drogba'nın köşenin dibine gönderdiği klas şutta direğin içine çarpan top filelere gitti. 1-0

Kariyerindeki 3. FA Cup finalinde de gol atmayı başaran ve Wembley'de oynadığı 6 FA Cup maçında da gol sevinci yaşayan Fildişi Sahil'li yıldız futbolcu, bu sezon toplamda ise 37. kez fileleri havalandırdı.

88. dakikada Michael Brown'un Frank Lampard'ı düşürmesi sonucu kazanılan penaltıda, beyaz noktanın başına yine Lampard geçti ancak İngiliz yıldızın vuruşunda top yandan auta gitti.

Chelsea elde ettiği bu zaferle tarihinde ilk kez bir sezonu hem lig hem de FA Cup şampiyonluğuyla tamamlarken, toplamda ise 6. kez FA Cup'ı müzesine götürdü.

Londra temsilcisi, 2002 ve 2003 yıllarında FA Cup'ı kazanma başarısı gösteren Arsenal'in ardından bu kupada üst üste 2 kez zafere ulaşan ilk takım olurken, çifte şampiyonluk yaşayan tarihteki 7. ekip de oldu.

Portsmouth'la oynadığı üst üste 29. resmi maçta da yenilmeyerek büyük üstünlük kuran Chelsea, rakibine son olarak 50 yıl önce 1960 Aralık'ta boyun eğmişti.

İngiltere'nin en prestijli kupasını kazanarak 1.800.000 Pound'luk ödülün sahibi olan Chelsea'de, 7. kez FA Cup finalini oynayan sol bek oyuncusu Ashley Cole 6. kez bu kupayı kazanarak şu ana kadar hiçbir futbolcuya nasip olmayan bir başarıyı elde etti.

Hazırlayan: ÖZGÜR İNCE


Kaynak: MACKOLIK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder